maandag 22 september 2014

Cheddar gevulde burgers!

Tja, comfort food en Verona..... We're a match made in haven!

Ik kwam een soort gelijk receptje tegen in een foodmagazine met bbq thema en wist meteen dit leuke receptje moest ik onthouden!!!

Deze overheerlijke cheddar gevulde burgers, hmmmmmm ik maakte ze van de bbq maar ze kunnen ook prima in de koekenpan/grillpan wat jij handig vind!

Bron foto: canadianhometrends


Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb altijd het idee, dat wanneer je iets maakt wat eigenlijk uit een snackbar/afhaalrestaurant komt en je maakt het écht helemaal zelf het toch iets gezonder is? (duik nu onder de tafel, kom maar op met je commentaar).... hahaha

Het is écht super lekker en zou ook evt. als je de burgertjes kleiner maakt als hapje op verjaardag doorkunnen, wij aten ze gewoon zo, wel had ik wat salade nog om erbij te serveren.

Met het broodje kun je helemaal los gaan, of je maakt ze écht helemaal zelf, echt dan prijs ik je de hemel in, maar je kunt ook, net als ik deed, broodjes kopen...

Benodigdheden 8 stuks:


  • 1 kg. H.o.H. Gehakt;
  • 3 Teentjes knoflook geraspt;
  • 1 el. Worcestershire Saus;
  • 85 gr. Goede kwaliteit BBQ saus (*ik gebruikte de nieuwste in de familie van Remia Black Jack);
  • 60/70 gr. Cheddar geraspt;
  • 8 Hamburgerbroodjes (geroosterd);
  • 4 el. Mayonaise;
  • 2 el. Ketchup;
  • 1 Augurk in plakjes;
  • 1 Tomaat in plakjes;
  • Sla blaadjes;
  • 2 Gele uien in ringen;
  • 1 el. Boter;
  • 1 el. Olijfolie;
  • Zout/Peper naar smaak.



Zo gaan we te werk:

  1. In een ruime kom, je gehakt, bbq saus, knoflook, worcesteshire saus, peper en zout mengen.
  2. Verdeel je gehakt in 4-en en vervolgens deze delen in 2-en, zodat je 8 gelijke delen krijgt.
  3. Maak een mooi ovaaltje van het gehakt in de palm van je hand en doe in het midden zo'n 2 tl. cheddar. Vouw de uiteinden om het kaas, zodat het kaas écht in het midden van je burger zit en maak een mooie vorm hamburger. Doe dit met alle 8 stuks.
  4. In een schaaltje je mayonaise met ketchup en beetje peper en zout mengen. Zet dit eventjes apart.
  5. In een ruime koekenpan op middelhoog vuur, je boter en olijfolie samenvoegen en laten smelten. Voeg je gesneden ui toe en laat deze langzaam karameliseren in hun eigen suikers.
  6. Verwarm je oven voor op 200°C.
  7. In een grill of koekenpan je hamburgers tussen middel en middelhoog vuur ca. 4 min. per zijde bakken.
  8. Snijd je hamburgerbroodjes doormidden, besmeer ze met wat gesmolten boter en leg deze op een bakplaat met de boterzijde naar onder. Bak ze voor ca. 8/10 min. goudbruin en knapperig.
  9. Als je hamburgers klaar zijn, komt nu het leukste gedeelte, het bouwen van je ultieme burger! Smeer je broodjes in met wat van je mayo ketchup mengsel, leg een blaadje sla, tomaat je burger, augurk erop natuurlijk je overheerlijke uien niet vergeten en dan.......
- AANVALLUUUHHHHHH -

1 opmerking: