woensdag 25 juni 2014

Voor op de BBQ - Gehaktspiesjes met tomatensalsa

In de "Hallo Jumbo" het blad van de supermarktketen, kwam ik dit receptje tegen! 

Bron foto: Jumbo
Ze zagen er zo lekker en simpel uit, dát moesten we eens proberen!

Het is echt een heerlijk receptje en ook ideaal met kinderen, super makkelijk en ook leuk als je gasten krijgt te eten bij een bbq en  weer eens wat anders dan de kant en klaar spul wat je uit de supermarkt koopt  en wat anders wilt serveren!

Met tropische temperaturen vind ik het heerlijk om buiten te eten en de bbq te gebruiken, het heeft iets gezelligs, knus jullie kunnen dan ook zeker meer bbq receptjes vinden binnenkort!

Laten we met deze gehaktspiesjes van start gaan...

Dit heb je nodig:

  • 500 gr. Rundergehakt;
  • 20 gr. Tijm (vers) fijngehakt;
  • 2 Teentjes knoflook geraspt;
  • 1 Rode ui gesnipperd;
  • 2 Tomaten fijngesneden;
  • 20 gr. Peterselie (vers) fijngehakt;
  • Olijfolie;
  • 2 el. Citroensap.
Zo maak je het:




  • 1Steek de barbecue aan. 


  • 2Meng het gehakt met de tijm en de knoflook. Voeg zout en peper toe naar smaak en kneed alles tot een stevig mengsel. 
  • 3Kneed het gehaktmengsel tot langwerpige staven en steek de prikkers erdoorheen. 
  • 4Leg ze op de barbecue en gril ze in ongeveer 12 min. gaar. Draai regelmatig om met een barbecuetang. 
  • 5Maak ondertussen de tomatensalsa door de ui, de tomaat, de peterselie, de olijfolie en het citroensap te mengen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de gehaktspies met de salsa.

    Heel veel plezier met het maken van dit receptje!

     Laat me vooral weten wat jullie ervan vonden! 

    - BBQ ze! -
  • 1 opmerking:

    1. Ziet er erg lekker uit. Houd zelf erg veel van vlees en dit lijkt me daarom ook erg lekker. Zelf net een nieuwe bbq van BbqSpecialist dus ga hem zeker uitproberen.

      BeantwoordenVerwijderen