vrijdag 2 mei 2014

Beef Wellington!

Dit is toch wel een super fancy schmancy recept wat ik vandaag met jullie ga delen!


........Tromgeroffel........


Bron foto: taste.com.au


Een van mijn absolute favorieten in een knusse bistro, maar ook het eerste receptje wat ik voor Peter mijn (v)echtgenoot ooit heb gemaakt op valentijn, aaaaahhhhhh ♥♥♥ ja dat was dit receptje, 300 jaar geleden, maar moet er altijd aan denken als ik het op een menukaart zie staan, alleen dan wel zonder de paté daar ben ik persoonlijk niet zo fan van, maar dat is persoonlijk natuurlijk, vind jij dat wel erg lekker, by all means, dan doe jij hem er lekker wel bij of in eigenlijk!

Persoonlijk vind ik het ook een receptje wat ideaal is als je mensen krijgt te eten/dineren en je eens wat "anders" op tafel wilt zetten, iets wat super moeilijk lijkt maar in feite gewoon heel simpel eigenlijk is.

Laten we eerst de boodschappen voor dit recept eens doornemen, dit moet op je boodschappenbriefje staan.

Ingrediënten: (voor 2 personen)


  • 2 Mooie en goede kwaliteit Ossenhaas/Runderhaas ca. 130 gr.;
  • Halve schaal kastanje champignons in super kleine blokjes (brunoise);
  • 1 Sjalot fijn gesnipperd;
  • 1 tl. Gedroogde tijm;
  • 1 Teentje knoflook fijn, (Tip: Rasp je knoflook);
  • 2 el. Witte wijn;
  • 1 el. Verse Peterselie fijngesneden;
  • Zout en Peper naar smaak;
  • Olijfolie;
  • Bladerdeeg op rol (Verkrijgbaar in koelvak Albert Heijn);
  • 4 el. Geraspte kaas;
  • Egg wash (geklutst ei met 2 el. water).
  1. Verwarm je oven voor op 220°C.
  2. Bak in een koekenpan met ca. 2 el. olijfolie je champignons goudbruin tesamen met je sjalot. Wanneer deze mooi goudbruin zijn knoflook en tijm toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Bak dit nog ca. 1 min. tezamen met de wijn en peterselie net zolang tot de wijn is ingekookt.
  3. Doe dit mengsel in een kommetje en zet dit even aan de kant om af te koelen. Maak je pan schoon en verhit deze met wat olijfolie voor de ossenhaasjes, ikzelf kruid deze altijd met peper en zout wanneer ik ze ga bakken, je kunt ook na het bakken kruiden. Bak je ossenhaasjes niet langer dan zo'n 2/3 minuten want ze garen nog verder in de oven! Het doel is de biefstuk mooi rosé te krijgen en niet well done. Wanneer je ze voor zo'n 2/3 minuten hebt gebakken mogen ze bij de champignons even afkoelen, dan gaan we verder met het bladerdeeg, laat die tot dit punt ook in de koelkast liggen anders is er bijna niet mee te werken.
  4. Rol je bladerdeeg op een bebloemd aanrecht nog nét even wat verder uit. Verdeel vervolgens in 4 vierkanten (we gebruiken maar 2 voor nu).
  5. In het midden van zo'n vierkant, verdeel je je champignonmengsel evenredig, leg hier vervolgens je biefstuk op, mocht je van paté houden hoort die er nog tussen, maar omdat wij er niet van houden skippen we deze stap O-0... 
  6. Vouw vervolgens alle punten van het bladerdeeg dicht over je biefstuk heen, leg dit met deze kant onder op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Strijk vervolgens je wellingtons in met eggwash zodat deze een mooie goudkleur krijgen in de oven. Strooi hieroverheen wat peper, zout en geraspte kaas.
  8. Bak ze in 10/15 min. (afhankelijk van grote biefstuk) goudbruin. Laat je wellingtons even "rusten" voor je deze uitserveert.
- Bon Apetit -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten