donderdag 3 april 2014

Kip met Za'atar en siciliaanse couscous!

Ja hoor ja....

Dit is weer zo'n receptje wat ik ben tegengekomen bij de Albert Heijn en simpelweg moest maken! 

Bron foto: AH


(al was het alleen maar om de kruiden van Jonnie Boer eindelijk eens te proberen die doelloos op mijn kruidenplank staan mooi te wezen, de za'atar kruidenmix heb ik dus van Jonnie, zo'n blikje als hieronder, te verkrijgen bij de Albert Heijn)....

Bron foto: brutsellog

Ingrediënten:

Bereiden:

1. Breng in een ruime pan 250 ml water met 1 el olie aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de couscous en rozijnen toe. Laat afgedekt 2 min. wellen. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en schep het rasp en 2 el olie door de couscous. Roer los met een vork.
2. Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de kipfilet met 2 el olie en bestrooi met peper. Gril de kipfilet in 2 min. per kant goudbruin en gaar. Verhit 1 el olie in een hapjespan. Fruit de knoflook een 1/2 min. Voeg de spinazie in 3 delen toe en laat al omscheppend slinken. Voeg peper toe. Ik strooi er voor wat extra pit altijd chilipepervlokken door.
3. Breng de couscous op smaak met peper en eventueel zout en verdeel met de spinazie over 4 borden. Leg er de kipfilet bij en bestrooi met de za'atar.
- Eet Smakelijk -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten