woensdag 26 maart 2014

Pittige gnocchi-linzen schotel met worst!

Voor fans van pittig eten is dit een super leuk receptje! In 15 min. op tafel en zo lekker! Ideaal voor de doordeweekse drukke dag en het lijkt of je uren in de keuken hebt staan ploegen!

Je kunt uiteraard dit receptje ook maken als je niet zo van pittig eten houd, pas dan gewoon het receptje aan door de tabasco eruit te laten en "gewone" worstjes te gebruiken ipv Toscaanse.



Omdat de worstjes worden gestoofd in de saus, blijven ze heerlijk sappig en mals! Zeker maken! Ook bij de kinderen was dit een hit en weer eens wat andere pasta dan spaghetti!

Ingrediënten: (voor 6 personen)


  • Olijfolie om in te bakken;
  • 6 Toscaanse Worstjes;
  • 3 Takjes Salie (alleen de blaadjes) fijngesneden;
  • 2 Uien gesnipperd;
  • 2 Blikken tomatenblokjes (400gr);
  • 4 tl. Tabasco;
  • 500 gr. Gnocchi (liefst wat meer);
  • 2 blikken linzen uitgelekt (400 gr.).
Bereidingswijze:

  1. Verhit de olie in een braadpan en bak je worstjes op middelhoog vuur rondom bruin.
  2. Leg je worstjes op een bord even aan de kant en in dezelfde pan fruit je je ui en salie eventjes aan, ca. 1 min.
  3. Voeg je tomatenblokjes en tabasco toe en leg je worstjes hierin.
  4. Stoof de worstjes in 10 min. gaar. 
  5. Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vaak zodra de gnocchi boven drijven in een pan met kokend water zijn ze gaar, dit gaat écht super snel.
  6. Schep voorzichtig na ca. 5 min. de linzen door je saus en warm mee. Breng op smaak met peper en zout en evt. venkelzaadjes.
  7. Giet je gnocchi af en schep voorzichtig door je linzen, saus en worstjes.
Serveer met een lekkere frisse salade met ciabatta en wat kruidenboter.

Geniet ervan, het is zo lekker gerechtje iedereen zou dit in zijn repertoire moeten hebben!

- Eet Smakelijk -


Geen opmerkingen:

Een reactie posten