dinsdag 25 maart 2014

Pepperoni Brood

Whaaaaaaa, ik heb toch zo iets lekkers om met jullie te delen...

Eerlijk, heus, nee écht!

Het is een variant op de pizzabites, waar we hier thuis helemaal verslaafd aan zijn en welke jullie HIER kunnen vinden.

Vaak met een verjaardag (we zijn met zijn 6-en hier in huis dus hebben nogals eens een feestje) maak ik de pizzabites als hapje/snackje, maar was op zoek naar iets nieuws, verandering van spijs zoiets, weer eens wat nieuws en kwam toen bij deze heerlijke variant.... Kijk nu toch!!!


Bron foto: Special Fork
Het is echt super leuk en niet moeilijk om te maken en zó lekker geloof mij! Ook super als lunch of ipv pizza, je moet het meemaken om te geloven! 

Ingrediënten:


  • Pizzadeeg (welke je HIER kunt vinden);
  • 1 Zakje gesneden kaas naar keuze, ik gebruikte pittige;
  • 1 Bol Mozzarella;
  • 250 gr. Gesneden pepperoni;
  • Vers geraspte parmezaanse kaas;
  • 1 el. Pizza-kruiden (bijv. pepervlokken, knoflookpoeder, oregano etc.);
Zo maak je deze heerlijke brood:

  1. Verhit de oven voor op 200ºC;
  2. Rol je deeg nadat dit heeft gerust uit tot een rechthoek op een bebloemd aanrecht;
  3. Leg hierover, over de hele oppervlak je gesneden kaas. Daarover je mozzarella (dep deze zoveel mogelijk droog) in kleine blokjes. Rasp hieroverheen je parmezaanse kaas (let vooral ook niet op de lijn of je diëet dat komt morgen weer);
  4. Strooi je pizzakruiden over je kaas en verdeel je plakjes pepperoni.
  5. Rol je deeg strak op en leg deze op een bakplaat. Het geeft niet als je het wat vormt in een u als dit niet op je bakplaat past.
  6. Met een kwast je overtollig bloem van de bovenkant vegen.
  7. Bak in ca. 25/30 min. of tot het goudbruin gekleurd.
En dan.......

SMULLEN MAAR!!!! Een giga hit op je verjaardagfeest ik verzeker je..... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten