donderdag 31 oktober 2013

Foodblogswap - Bananencake!

In september heb ik me aangemeld op facebook bij een groep vóór en door foodbloggers, je kunt er informatie opdoen, ideetjes opdoen, vragen stellen en leuker, je opgeven voor een heuse swap van recepten onder de bloggers!

Daar moest ik meer van weten...
Het idee is, dat je een blog toegewezen krijgt en een maand de tijd krijgt om "iets" van deze foodblog te gaan koken of bakken.

Hoe leuk?

Ik móest mee doen dus trok ik me stoute schoenen aan of pantoffels dat weet ik niet meer en ik gaf me op voor Oktober.

Ik werd uitgeloot en moest gaan bakken van het blog van Maura, 23 jaar oud en écht ongelooflijk goed in fotograferen van eten! Jeetje wat een talent zég.... Jullie moeten écht haar blog gaan bekijken:



Na eerst van al haar foto's en schrijfstijl te hebben genoten, besloot ik iets te maken wat ik nog nooit eerder gemaakt had! Bananencake! Je kunt het originele recept hier vinden.


Jeetje wat is dit lekker zég, echt een aanrader, of het nu cake of brood is? Sommige noemen het cake sommigen brood, laat ik aan iemand anders over, ik neem nog een stuk! Mjam...


Ok, aan de slag! Zo maak je deze heerlijke broodcakebanenending!

Ingrediënten:


  • 250 gram tarwebloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje Kardemom en Speculaaskruiden
  • 100 gram zachte roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker (gewone suiker kan ook) ik deed half om half
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml crème fraiche
  • 25 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 2 bananen

Zo ga je te werk:

Maura geeft als tip om een stuk bakpapier te verfrommelen en in je cakeblik te doen, zodat je je cake na in de oven te hebben gestaan, makkelijk uit je cakeblik te kunnen halen! (ik was eigenwijs en heb mijn cakeblik alleen ingevet met wat olijfolie, epic fail! WEL bakpapier gebruiken!!!! Ik herhaal gebruik WEL bakpapier)...




Zeef de bloem in een kom en doe je bakpoeder, kaneel, kardemom, speculaaskruiden en een snufje zout erbij.

Meng de boter met je vanillesuiker en basterdsuiker tot het een egale massa is. Blijf mixen en voeg 1 voor 1 de eitjes toe. Voeg dan je crème fraiche en slagroom toe en meng tot een glad mengsel.

Meng je bloem én vloeibare massa tot een egaal beslagje.

Prak je banaantjes en schep deze door je cakebeslag.

Verdeel alles netjes in je cakevorm en bak je cake af in ca. 60-70 min. in een oven van 180ºC.

Controleer na een uur of je cake gaar is!

En dan mensen, eet smakelijk! Zó lekker!

Voor de gene die nieuwsgierig zijn wie van mijn blog moest koken, kan kijken op de blog van Rowena, van Kleurrijk Eten, haar blog en het recept dat ze van mijn blog maakte kun je hier vinden!

Tot de volgende swap! 
(vinden jullie het ook zó leuk?)

donderdag 17 oktober 2013

English Mc. Muffin!

Jaja jullie lezen het goed, dé broodjes die bij de Egg Mac Muffin zitten, bij de welbekende M keten!
Ik moest dit gewoon zelf kunnen maken en na wat speurwerk en uitproberen is het gelukt, héérlijk, zeker een aanrader!

I'm loving it ♥

Bron foto: Chefmommy
Kun je dit broodje écht zelf maken? Ohhhhjaaa! En ik kan jullie verklappen......zelfgemaakt is het nóg lekkerder!

Benodigdheden:


  • 475 ml Volle melk;
  • 600 gr. Bloem;
  • 1 ei;
  • 4 el. Roomboter (ongezouten) gesmolten;
  • 2½ el. Suiker;
  • 1½ tl. Zout;
  • 1 tl. Baking Soda;
  • 1 zakje Gist + 1 tl. suiker om het gist mee te activeren;
  • Handvol polenta of maismeel.
  1. Strooi het gist + suiker in de melk en laat eventjes staan zodat het gist ge-activeerd word.
  2. In een keukenmachine maak een deegje van het meel, suiker, ei, boter, zout, baking soda en melk mengsel.
  3. Laat in een licht ingevette schaal (of anders) afgedekt het (plakkerige) deegje minstens 2 uur rusten!
  4. Op je werkblad bestrooid met wat bloem, je bol deeg nog even licht doorkneden zo'n 3 minuten en in 22 stukjes verdelen.
  5. Maak van elk deegdeeltje een bol en druk hem plat op een bakplaat met bakpapier en paneer beide kanten met polenta.
  6. Dek de bakplaten af met een schoon keukendoek en laat nog 1 uur rijzen.
  7. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  8. In een koekenpan zónder vet of wat dan ook, geef je de muffins een mooi kleurtje aan beide kanten, doe dit voorzichtig met een spatel, druk vooral de luchtigheid er niet uit. Na het geven van een kleurtje terug op de bakplaat en dan 10 minuten in de oven.
  9. TADAAAA heerlijke Mc Muffins uit eigen keuken!
Tip snij de bolletjes NIET open maar steek ze open dmv een vork helemaal rondom te gaan, anders verlies je je luchtigheid!

Ook heerlijk geroosterd in de toaster met jam of honing!


zaterdag 12 oktober 2013

Runderstoof

Niets lekkerder als met de herfst en zeker in de winter, je huis te vullen met de geur van een ovenheerlijke stoof! Echt.... ik houd het er zo van, als het buiten guur is en het regent pijpenstelen, je huis heerlijk vullen met de lucht van een goeie stoof en heerlijk bezig zijn in de keuken!

Bron foto: Jamie Oliver


In het neuzen tussen mijn kookboeken viel mijn oog op de favoriete stoof van Jamie Oliver's vrouw Jools! Dit is haar favoriete stoofschotel en ok, ik geef het toe, hij is ook super heerlijk kan ook niet anders met zo'n man, in het recept staat dat hun kindjes het ook heerlijk vinden en ja ik was natuurlijk meteen om, ik moest dit maken...

Het leuke van dit recept vind ik, is dat er niet "gebruikelijke" ingrediënten inzitten, zoals aardperen en pastinaak! Dat maakt het ook stukken leuker om mensen uit te nodigen om te blijven eten!!!

Ingrediënten


  • olijfolie
  • 1 klont boter
  • 1 ui
  • 1 handvol salieblaadjes
  • 800 gram runderstooflappen
  • bloem
  • zeezout en peper
  • 2 pastinaken
  • 4 wortelen
  • 1 handvol aardperen
  • 500 gram kleine aardappeltjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 0,5 fles rode wijn
  • 3 dl runder- of groentebouillon
  • 1 geraspte citroenschil
  • 1 handvol rozemarijn, alleen de naaldjes
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 muskaatpompoen

Bron foto: Jamie Oliver


Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe een scheut olijfolie en een klontje boter in een braadpan. Bak hierin de uitjes en salieblaadjes 3 tot 4 minuten. Haal de stukken vlees (5 cm) door een mengsel van bloem, zout, peper en doe ze met alle groenten, aardappelen, tomatenpuree, wijn en bouilon in de pan. Roer er royaal zwarte peper en een beetje zout door. Laat de hele zaak tot de kook komen, leg het dekstel op de pan en zet hem in de voorverwarmde oven tot het vlees goed gaar is (3 a 4 uur). Je kunt het testen door een stukje vlees plat te drukken. Als het makkelijk uit elkaar valt, is het klaar. Als het klaar is, kun je de stand verlagen naar 110 graden tot je het nodig hebt.
Meng de citroenrasp, de gehakte rozemarijn en de knoflook door elkaar en strooi dit mengsel vlak voor het eten over de stoof heen.
Serveren met lekker warm brood.

- Eet smakelijk!!! -

donderdag 10 oktober 2013

Surinaamse Pastei

Een beetje van mezelf en een beetje van de AH placa!

Bron foto: Allerhande
Toen ik boodschappen deed bij de Albert Heijn, viel mijn oog op van die gerechten kaartjes, weten jullie wat ik bedoel? Van die kaartjes met een receptje erop. (duhhhh Veroon)

Ik vond het er zó lekker uitzien, die moest gemaakt worden, op het moment vind ik alle receptjes uit de oven geweldig, vraag me niet waarom. Wel paste ik het receptje iets aan, omdat me dat lekkerder leek en ik gewoon eigenwijs ben...

Gelukkig was ik al in de winkel, dus de volgende artikelen belanden in mijn winkelwagentje:


  • 400 gr. Iets kruimige aardappelen;
  • Zonnebloemolie;
  • 2 Teentjes knoflook fijn gesneden;
  • 1 Chilipepertje fijn gesneden;
  • 2 Sjalotten fijn gesnipperd;
  • 300 gr. Kipfilet, in reepjes;
  • 2 Bouillonblokjes;
  • 2 tl. Kerriepoeder;
  • ­½ tl. Sambal;
  • 200 gr. Tuinerwten;
  • 1 Blik deeg voor super croissants (6 stuks);
  • 1 Ei, losgeklopt.
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de aardappelen en snijd in blokjes (brunoise).
  3. Kook de aardappelen ca. 4/5 min. in water met wat zout.
  4. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook, ui en chilipepertje glazig.
  5. Voeg de kip, bouillonblokjes, sambal en het kerriepoeder toe. Voeg de tuinerwten en aardappel ook toe op het laatst.
  6. Halveer het deeg in de breedte. Rol met de deegroller uit tot 2 ronde lappen zo groot als je ovenschaal (het liefst een ronde) en dan ietsjes groter. 
  7. Vet je ovenschaal in en bekleed met de 1e lap deeg.
  8. Verdeel de vulling erover en dek af met de andere lap.
  9. Druk de randen aan met een vork en bestrijk de bovenkant met het ei.
  10. Maak met een mes inkepingen in het deeg zodat stoom uit je gerechtje kan ontsnappen. Hierdoor word het minder vochtig en je deeg lekker knapperig.
  11. Strooi wat zout/peper over je deegje heen voor extra smaak en evt. wat geraspte kaas.
  12. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven.
-Eet smakelijk!-

Strooptaart

Dit receptje is van Gordon Ramsay en zó verrassend, écht wat anders maar zeker doeltreffend!

Een beetje vreemd......maar zó lekker!

Van mijn lieve buurvrouw leende ik het boek "Gordon Ramsay's Pub Food" en daar stond deze heerlijke taart in, toen ik het boek weer terug kwam brengen en enthousiast vertelde over de lekkere soep die we gegeten hadden en puddings bladerde ze er zelf ook weer enthousiast doorheen en bleef hangen bij deze taart, zwanger, vol hormonen en zin in zoet, vertelde ze enthousiast dat ze déze specifieke taart morgen ging maken en ik moest dan maar komen proeven...héél rot natuurlijk!

Bron foto: caperfrasers
In eerste instantie sprak het me zo niet aan, stroop en taart, ik denk gelijk aan pannenkoeken en kleverige bedoelingen, maar écht dit was zo ongelooflijk lekker! Zó anders maar zó lekker!

Eerlijk, ik zeg gewoon maken deze taart! Je weet niet wat je meemaakt!

Ingrediënten:

  • 300 g Zoet deeg (zie 'basisrecept zoet deeg' onderaan het recept);
  • 450 g Maple Syrop (Ahorn Siroop in de supermarkt vaak bij de reform artikelen te vinden);
  • 85 g Witbroodkruim;
  • Schil en sap van 1 citroen;
  • ½ tl. Gemberpoeder;
  • 60 g Gesmolten boter;
  • 3 grote eidooiers;
  • 70 ml Room;
  • ½ tl. Donkere stroop.

Serveren met geklopte slagroom maar véél lekkerder wat crème fraîche!!!!


Bron foto: delightfulrepast

voorbereiden

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een grote cirkel van 3 mm dik. Leg het deeg in een ronde, ondiepe taartvorm met losse bodem van 23-24 cm doorsnee en laat een stuk over de rand hangen. Zet de vorm 30 minuten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 190 °C.

Bekleed de deegvorm met bakpapier en strooi bakbonen of keramische knikkers in de vorm. Bak het deeg 15-20 minuten, tot de zijkant licht goudbruin en stevig is. Verwijder het papier en de blinde vulling, en bak de vorm nog 5 minuten, of tot de bodem gaar is. Snijd het nog warme deeg langs de randen bij. Zet de oventemperatuur op 140 °C.

bereiden

Maak de vulling: leg de fles golden syrup enkele minuten in een kom heet water, zodat de stroop warm wordt. Meng het broodkruim, de citroenrasp en het gemberpoeder in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Schenk de warme stroop in het kuiltje en voeg de boter, eidooiers, room, donkere stroop en het citroensap toe. Roer goed.

Schenk de vulling in de deegvorm. Bak de taart 30-40 minuten, tot de bovenkant net stevig is, maar het midden nog enigszins slap aanvoelt wanneer u de vorm voorzichtig heen en weer beweegt. Laat de taart volledig afkoelen. Snijd de taart in punten en serveer er slagroom of crème fraîche bij.

extra benodigd

Taartvorm met losse bodem (Ø 23-24 cm), bakpapier, bakbonen of keramische knikkers.

TIP

Deze onweerstaanbare strooptaart wordt nog lekkerder als u hem een dag laat staan, zodat de heerlijk smeuïge vulling in het broodkruim kan trekken. Serveer de taartpunten met geklopte slagroom of crème fraîche, als tegenhanger voor de zoete vulling.' - Gordon Ramsay

basisrecept zoet deeg

Voor ca. 500 g deeg. Meng 125 g zachte ongezouten boter (op kamertemperatuur) en 90 g fijne tafelsuiker in een keukenmachine tot ze net gemengd zijn. Voeg 1 groot ei toe en meng dan 30 seconden. Strooi 250 g bloem erbij en meng enkele seconden, tot er een net samenhangend deeg ontstaat (meng niet te lang, want dan wordt het deeg taai). Voeg een eetlepel ijskoud water toe als het deeg te droog is. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en maak er een platte schijf van. Wikkel het in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast, voordat u het uitrolt.

-Geniet ervan! Een taart zoals geen andere taart-

Pasta al forno!

Al geruime tijd ben ik groot fan van 24 kitchen! Héérlijke tv vind ik dat, letterlijk!

Mijn favoriete keuken is zoals jullie weten, Italiaans, dus Giovanni Caminita en Roberta Pagnier, hebben bij voorkeur al een streepje voor, maar ook Rudolph vind ik zo fantastisch om naar te kijken/luisteren, helemaal leuk.

Alweer een jaar geleden denk ik onderhand, had Giovanni een receptje en die moest ik gewoon maken! Deze "Pasta al forno" een soort lasagne, maar ipv lasagne bladen gewoon met PASTA, in dit geval penne rigate! Gewoonweg héérlijk, maar inmiddels heeft het wel de nodige aanpassingen gekregen, zodat wij hem hier in huis het lekkerst vinden.

Bron foto: fooditalian
Benodigdheden:


  • 1 Ui gesnipperd;
  • 2 Teentjes knoflook fijn gesneden;
  • 1 Chilipepertje fijn gesneden mét pitjes!
  • 1 Wortel in blokjes;
  • 6 Blaadjes basilicum;
  • 8 Takjes selderij;
  • Olijfolie;
  • 500 gr. H.o.H gehakt;
  • 300 ml. Groentebouillon;
  • 3 tl. Tomatenpuree;
  • 1 Blik gepelde tomaten;
  • 700 gr. Tomatensaus;
  • 150 gr. Doperwtjes uit de vriezer;
  • Peper;
  • Nootmuskaat;
  • 1 Courgette;
  • 700 gr. Penne Rigate;
  • 50 gr. Vers geraspte Parmezaanse kaas;
  • 100 ml. Bechamelsaus;
  • 50 gr. Paneermeel;
  • 2 Bollen mozzarella;
  • 2 Eieren.
  1. Snijd de courgette in plakjes en bak deze om en om in een koekenpan zodat ze een mooi grill laagje krijgen in wat olijfolie, laat vervolgens uitlekken op een stukje keukenpapier en laat even met rust.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C 
  3. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd je chilipepertje. Schil en snijd de wortel in blokjes. 
  4. Maal de ui, knoflook, selderij, een vierde van de wortel en de basilicum in de keukenmachine fijn. 
  5. Verhit olie in een pan en fruit de gemalen ingrediënten. Voeg het gehakt toe en bak tot het gehakt rul is. 
  6. Blus af met de bouillon en roer de resterende wortel en de tomatenpuree erdoor. 
  7. Schenk de gepelde tomaten en de tomatensaus erbij en voeg de erwten toe. Kook de saus op laag vuur circa 30 minuten en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. 
  8. Kook de pasta in water met zout circa 5 minuten. Giet de pasta af en meng er enkele lepels saus, Parmezaanse kaas en bechamelsaus door. 
  9. Vet een ovenschaal in met boter en bestrooi met de helft van het paneermeel. 
  10. Verdeel saus over de bodem van de ovenschaal en verdeel er een laagje pasta, courgette, mozzarella, saus en pasta over. 
  11. Bestrooi met paneermeel en bestrijk met ei. Zelf rasp ik er dan nog altijd wat parmezaanse kaas overheen.
  12. Bak de pasta in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
- Bon Appetito-

woensdag 9 oktober 2013

Review boek: "Kook ook Brood"

Eens wat anders dan een receptje, een review van het boek, "Kook ook Brood" lees vlug mee...

Auteur/Uitgever: Inmerc
Tja, de titel zegt al genoeg eigenlijk, kook ook brood, mijn interesse werd gewekt nadat ik op zoek was voor een leuk boek met verschillende recepten voor broodbakken en ik op www.eci.nl dook voor dát ene boek met verschillende receptjes, makkelijk, overzichtelijk en waar je gewoon meteen zin en trek krijgt om een brood te gaan maken en waarvan je eigenlijk de foto's al wilt proeven!

Waarom ECI? Nou daar kan ik kort over zijn, omdat ik daar lid van ben, al verscheidene jaren en ik het heerlijk vind om informatie over een boek gewoon kort en krachtig op één pagina te zien, ipv in de stellingen bij een boekenwinkel te duiken en door gekreukte pagina's te bladeren, mensen die in je nek te lopen hijgen, de verkopers die geïrriteerd staan te wezen, met zo'n hoofd van "kijken is kopen" of een boek in handen te hebben die compleet in plastic zit. ECI heeft vaak, soms niet, een optie om het boek door te bladeren en daar houd ik van, dan ook nog met 1 klik in je winkelmandje en de andere dag in huis, super!

Maar terug over het boek, het leuke vond ik dat het boek er super uit zag, vrolijke moderne kleuren, mooi vorm gegeven, ideaal formaatje boek, de recepten spraken me aan, prachtige foto's waren verwerkt en dit boek maar € 7,50 kost! (vergeet even dat ik een kookboeken tik heb)

Deze MOEST ik hebben! Al sinds maart dit jaar bakken we ons eigen brood, geen supermarkt brood of brood van de bakker meer in huize Eekma, maar versgebakken brood, iedere morgen weer, geen fijner moment van wakker worden met de geur van vers brood, ik zweer jullie! Zó, zó lekker, heus!

Supermarkten bieden tegenwoordig ook een tal van broodbak waren, dus je kunt je lol op! Maar na een half jaar genoeg ge-experimenteert te hebben zijn we wel toe aan de volgende level van broodbakken, naast het "gewone" brood ook stokbrood of ciabatta's, roggebrood of suikerbrood, gewoon anders brood. Uiteraard blijven we onze tarwe, meergranen, wit of maisbrood ook gewoon bakken.

In dit boekje wat 141 pagina's telt, staan echt zulke lekkere receptjes! Echt ik wil ze gewoon allemaal maken en proberen! Er staan receptjes in van Fins Roggebrood, Bagels, Frans platbrood, maar ook receptje voor broodje Bapao! Hoe leuk is dat?

Voor iedereen die op zoek is naar een boekje met verschillende recepten voor zowel "gewoon" brood als hartige of zoete brood is dit zéker een aanrader en zeg nu zelf, voor de prijs hoef je hem niet te laten liggen!

Veel leesplezier!

dinsdag 8 oktober 2013

Mac and Cheese

Dit ultieme comfort food receptje moet ik gewoon met jullie delen...

Zo heerlijk voor de aankomende (koude?) wintermaanden, gewoon heerlijk als je lichaam schreeuwt om calorieën en je wel Mac wilt eten maar niet bij de Mac, als in Macaroni ipv Big Mac, volgen jullie me nog?

Anyway ik dwaal af, Mac and Cheese, kijk dit dan....woaaaaaahhh toch té lekker? (als je het mij vraagt)

Bron foto: google afbeeldingen
Een hap van deze pasta en je hele dag is fantastisch!

Benodigdheden:


  • 500 gr. Gedroogde macaroni naar keuze;
  • 500 ml. Melk (ik gebruik altijd halfvol want dat heb ik standaard in huis);
  • 2 el. Bloem;
  • 175 gr. Geraspte kaas (cheddar is het góddelijkst het yummiest maar belegen doet het ook goed);
  • 1 Chilipepertje zonder pitjes;
  • 1 Rode paprika in blokjes;
  • 1 Ui fijngesneden;
  • 500 gr. H.o.H. gehakt;
  • Zout;
  • Zwarte of witte peper;
  • Paneermeel;
  • Parmezaanse kaas (liefst vers geraspt) lekkere Parmigiano Reggiano;
  1. Verwarm je oven voor op 200°C en vet je allermooiste ovenschaal in (het serveren moet ook een cadeautje voor het oog zijn toch?) met bijv. wat olijfolie om in te bakken;
  2. In een koekenpannetje rul je het gehakt, fruit je het ui, voeg je paprika en pepertje toe en laat dit op zacht vuur eventjes staan voor nu.
  3. Kook de pasta volgens instructies op de verpakking beetgaar in water met wat zout, ondertussen meng je de melk en bloem in een steelpannetje op middelhoog vuur tot de massa begint in te dikken;
  4. Giet de pasta wanneer deze klaar is af en laat eventjes voor nu staan in de pan;
  5. Haal de saus van het uur en voeg je 175 gr. geraspte kaas toe en roer dit tot een glad geheel, breng op smaak met zout en peper;
  6. Roer de saus samen met je gehaktmengsel door de beetgare pasta en schep in je ovenschaal. 
  7. Strooi vervolgens paneermeel en verse parmezaanse kaas eroverheen, dit zorgt voor een overheerlijke korst!
  8. Bak gedurende 25/30 minuten in het midden van de oven. Wanneer je kleine schaaltjes op kleine pannetjes gebruikt ca. 20 minuten. Haal uit de oven en probeer jezelf te beheersen zo'n 10 minuten voor je je hemelse gerecht gaat serveren!
-Eet Smakelijk- 

Eerlijk mensen, dit moeten jullie maken/proberen/proeven..... NU!!!!

zondag 6 oktober 2013

Pompoenchili!

Het vorige chili receptje op mijn blog, moet zijn 1e plaats als lekkerste chili ooit, delen met deze variant met pompoen....

Bron foto: C1000


Ow, ow mensen wat is dit toch lekker! Het gerecht stroomt over van groente en die kleur... Hoe geweldig is dat? Helemaal in het seizoen natuurlijk, echt super gewoon!

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven nog nooit! Echt niet? Nee echt niet! Pompoen te hebben gegeten, daar moest verandering in komen, dus op google gedoken en op zoek gegaan naar een receptje wat aansprak en ook geschikt zou zijn voor de kindjes om mee te eten. Uiteindelijk is dat dus deze chili geworden!

Echt waar! Iedereen zou dit gerechtje moeten proberen! Zeker de gene die nog nooit pompoen hebben geproefd!

Toen ik de pompoen voorgaarde zodat hij makkelijker te schillen zou zijn, wist ik nog niet precies wat ik moest verwachten, het rook wat muf en nadat ik een blokje had geproefd was ik nog altijd niet om, het proeft eigenlijk naar... ja.... naar wat? Geen wortel, geen zoete aardappel...Gewoon zelf maken en proeven!

Bron foto: Tuinspul
Benodigdheden:

  • 1 Flinke ui, fijngesneden;
  • 1 Rode punt paprika;
  • 1 Groene paprika;
  • 2 Teentjes knoflook;
  • 500 gr. H.o.H. gehakt;
  • 1 Blik tomaten in blokjes;
  • 1 Flespompoen in blokjes;
  • 2 Blikken Kidneybonen;
  • Zout en Peper;
  • Kardemom;
  • Geraspte kaas.
  1. Ik ben begonnen om de pompoen eerst 40 minuten in de oven te plaatsen, wel eventjes flink inprikken met een vork, bij een temperatuur van 200°C en daarna hem flink af te laten koelen, zodat hij makkelijk is te snijden en schillen. (ontdoen van pitten en schil en in stukken snijden).
  2. Rul het gehakt op middelhoog vuur zonder toegevoegd vet of olie, in het gehakt zit al genoeg.
  3. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak glazig.
  4. Vervolgens de paprika toevoegen, de tomaten uit blik en de kidneybonen, schep voorzichtig om!
  5. Breng op smaak met peper en zout en kardemom.
  6. Voeg op het laatst de pompoen even toe en laat dit eventjes voorzichtig pruttelen.
  7. Serveer met geraspte kaas en evt. wat gesneden peterselie of zure room!
Eet smakelijk!!!

donderdag 3 oktober 2013

Marmerplaatcake!

Soms kom je van die receptjes tegen die gewoon zo lekker eruitzien dat je gelijk erin wil duiken!

Dit is zo'n receptje...

Bron foto: Allerhande
Echt heerlijk stukjes cake bij de thee of koffie, gewoon overheerlijk en makkelijk, ik houd ervan!

Zeker proberen je zult niet teleurgesteld worden!

Ingrediënten voor ca. 18 stukjes:


  • 150 gr. boter op kamertemperatuur;
  • 225 gr. witte basterdsuiker;
  • 3 eieren;
  • 2 citroenen, schoongeboend;
  • 1 beker crème fraîche (200 ml.);
  • 1 tl. bakpoeder;
  • 170 gr. Griesmeel;
  • 130 gr. Bloem;
  • ½ pot bosbessenjam ( à 450 gr.);
  • Ovenschaal 34x23 cm. ingevet en bekleed met bakpapier.
  1. Verwarm je oven voor op 180°C doe de boter en suiker in een grote kom en klop dit door. Mix 1 voor 1 de eitjes erdoor. Rasp de schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Roer het rasp en het sap, de crème fraîche en bakpoeder door het beslag. Spatel vervolgens de griesmeel en de bloem er voorzichtig door.
  2. Verdeel het beslag over de ovenschaal. Roer de jam in een kommetje los met wat heet water en verdeel dit over je beslag. Maak een marmerpatroon door met de achterkant van een theelepeltje door de jam en beslag te halen. 
  3. Bak de cake in ca. 40 minuten in het midden van de oven gaar. Controleer bij ca. 35 min. eventjes.
  4. Voor het serveren jezelf in de hand houden en het minstens 2 uur laten afkoelen!
  5. Snijd in gelijke stukken en serveer!

-Eet smakelijk-

Meringuetaart met vanille-mascarpone en gemarineerd fruit.

Ow, ow, ow... wat een traktatie is deze taart toch! Echt een ongelooflijk lekkere taart! Weer eens wat anders als toetje of als verjaardags slagroom variant!

Bron foto: allerhande

Ingrediënten:

  • 1 Bak frambozen of zomerfruit (300 gr. vriezer);
  • 1 Fles mousserende rosé (bijv. Lindemans Bin 30 Sparkling Rosé);
  • 250 gr. Suiker;
  • 5 Eieren, gesplitst (alleen de eiwitten);
  • 2 Bakjes mascarpone (à 250 gr.);
  • 2 Zakjes vanillesuiker.
Mixer met gardes of keukenmachine, bakplaat bekleed met bakpapier!

  1. Schep het bevroren fruit met 50 ml. wijn en 50 gr. suiker om. Laat het fruit op kamertemperatuur ontdooien en marineren; schep het regelmatig om. Klop met de mixer of keukenmachine de eiwitten met een snufje zout tot stevige pieken. Voeg 200 gr. suiker in 2-3 porties toe en klop tot het eiwit glanst en helemaal stijf is; test dit door de kom op z'n kop te houden en het eiwit er niet uit valt!
  2. Verwarm de oven voor op 100°C. Teken op een vel bakpapier een grote circel van 24 cm. en een kleinere cirkel van 20 cm., knip ze uit. Schep het eiwit in de cirkels. Bak de meringues ca. 1,5 uur in de voorverwarmde oven. De buitenkant is nu krokant en de binnenkant zacht en taai. Zet de oven uit en laat de meringues in de oven, met de deur op een kier, afkoelen.
  3. Klop met de mixer de mascarpone met de vanillesuiker zacht en luchtig. Verdeel de vanillemascarpone over beide meringues. Leg de grote meringue op een schaal en verdeel er tweederde van het gemarineerde fruit over. Leg de kleine meringue erop en verdeel de rest van het fruit erover. Snij de taart aan tafel met een scherp mes in mooie punten en schenk de resterende rosé erbij! 
Tast Toe!

Witte bollen/Kadetjes!

Dit is echt zo'n receptje, die MOET ik gewoon met jullie delen!

Hoe lekker is het om zondag 's morgens gewoon je eigen bolletjes uit de oven te toveren? (of welke andere dag dan ook) voor bij  het ontbijt/brunch/lunch? Echt zó lekker, echt er kan geen ander bolletje tegenop!

Bron foto:  Stylish Cuisine

Kijk dan toch naar deze fluffy bolletjes, hmmm, daar wil je toch zo induiken??? Ok, geef toe, ik wil dat....

Bron foto: Orlandpark Bakery
Echt alleen naar het kijken van de foto ruik ik ze gewoon al door het hele huis, whaaa fantastisch! Zeker een keer proberen allemaal!!!

Ingrediënten voor ca. 12 bollen:


  • 480 gr. Bloem;
  • 65 gr. Suiker;
  • 7 gr. Zout;
  • 240 ml. Lauw warme melk;
  • 80 gr. Sla-olie;
  • 2 Eitjes;
  • 7 gr. Gist (1 zakje instant).
  1. Maak van dit alles een mooi deegje en laat dit ca. 1 uur rijzen (langer is beter).
  2. Verdeel het deeg in 12 stukjes en draai er mooie bollen van.
  3. Leg ze op een bakplaat en laat ze wederom een uur rijzen.
  4. Bak de bolletjes af op 190°C in een voorverwarmde oven in ca. 25 minuten!
Eet Smakelijk


Maispannenkoekjes met spinazievulling...

Dit is zo'n simpel maar lekker receptje!

In een handomdraai iets lekkers en verantwoord op tafel... Heerlijk als lunch! Of in kleine stukjes bij de verjaardagsborrel!

Bron foto: Allerhande

Ingrediënten voor 8 stuks:

  • 150 gr. bloem;
  • 2 eieren;
  • 300 ml. melk;
  • 1 bakje cherrytomaatjes (250 gr.);
  • 1 blikje mais (300 gr.);
  • 1 el. tijmblaadjes;
  • 1 pak spinazie à la crème (450 gr.);
  • 6 el. Gran Fruttato (fles 500 ml. Monini);
  • 100 gr. gemalen kaas;
  • keukenmachine.
  1. Beslag kloppen van bloem, eieren melk en snuf zout. Cherrytomaten halveren.
  2. Mais uit laten lekken en in hakmolen of keukenmachine grof malen. Samen met tijm door het beslag mengen.
  3. In twee koekenpannen olijfolie verhitten en per keer 2 pannenkoekjes bakken tot 8 stuks in totaal.
  4. Intussen spinazie verwarmen.
  5. Een helft van pannenkoekjes met spinazie bedekken en bestrooien met kaas. Pannenkoek dubbelklappen en indien nodig nog even opwarmen in pan.
  6. Tomaat op smaak brengen met zout peper en olijfolie en serveren bij je pannenkoekjes!
Eet smakelijk!

Kip in een pannetje!

Ow mensen, even een momentje....

Bron foto: Savory Simple


Er zijn niet vaak receptjes die zó ontzettend lekker zijn, dat je ze het liefst de volgende dag weer zou willen eten, nou mensen zoek niet verder, dit is er 1 van!

Echt waar, jeetje wat was dit vreselijk lekker zeg, echt....dit moeten jullie proberen!

Kennen jullie deze kleine pannetjes?

Bron foto: Mrs. Busy
Ik zag ze bij de Xenos al een geruime tijd, maar kon steeds de verleiding weerstaan, tot vandaag, toen waren ze 3+1 gratis, dat was als het ware een "offer i couldn't refuse" en hup ze belanden in mijn mandje!

Ik vind ze zo schattig, mijn kinderen waren het ook met deze mening eens en al vlug werd er besloten om daar vanavond wat uit te eten, toen kwam de vraag wat? Wat gaan we uit deze pannetjes eten?

Op internet leverde mijn speurtocht met name toetjes op zoals crème karamel, en frambozen crumble, ook de meest lekkere soep en risotto met saffraan, kwamen in mijn speurtocht voor, hmmmm... Maar uiteindelijk is het "chicken in a pot" geworden, vrij vertaald kip in een pannetje (letterlijk) een heus amerikaans traditioneel gerecht!

Ik kon dit recept helemaal niet en het is echt, zó vreselijk lekker, de kinderen (ook de kleintjes) vonden het héérlijk! De pannetjes gingen schoon leeg! hahaha

Dit moeten jullie gewoon proberen, natuurlijk kun je ipv deze pannetjes ook schaaltjes of soepkommen of andere schaaltjes zoals soufflébakjes gebruiken, leef je uit!

Ok, hoe maak je dit hemels recept?

Bron foto: Bakerunlive
Ingrediënten voor 8 pannetjes:


  • Pakje bladerdeeg uit de vriezer;
  • 2 Flinke wortels/peen in stukjes gesneden;
  • 2 stengels Bleekselderij in stukjes;
  • 1 Grote ui;
  • 2 Sjalotjes;
  • 1 Rode peper met zaadjes;
  • 1 teentje knoflook in stukjes gesneden;
  • 3 kipfilets in blokjes;
  • 1 Rode paprika in blokjes;
  • 4 plakjes gerookt spek in reepjes;
  • 800 ml. kokend water met 1 kippenbouillonblokje erin;
  • 1 royale beker bevroren doperwtjes;
  • 80 gr. Roomboter;
  • 80 gr. Bloem;
  • 1 pakje Culinaire kookroom 200 ml.;
  • Geraspte kaas;
  • Zout en Peper naar smaak;
  • Verse Peterselie 3 stengels fijngehakt zonder stengels;
  • Gedroogd Tijm 1½ tl.
  • 1 Ei losgeklopt met 1 tl. water voor het bestrijken van bladerdeeg.
Los in een maatbeker een bouillonblokje op in het kokende water en zet dit even apart.

In een grote pan verhit je wat olijfolie en bak je de knoflook, chilipeper, sjalotjes en ui glazig, voeg vervolgens de wortel, bleekselderij, paprika en kipfilet blokjes toe en de reepjes spek, op middelhoog vuur laat je dit ca. 5 min. staan of totdat de groenten wat kleur beginnen te krijgen. 

Voeg de boter toe en wacht totdat dit is gesmolten, dan voeg je de meel toe en roert/bakt dit eventjes minstens 1 minuut aan, anders is de meel niet gaar en is je roux niet lekker! Flink roeren dus!!! Dan voeg je voorzichtig je bouillon toe en roert dit weer even om en laat dit eventjes staan pruttelen. Doe nu de Tijm er ook bij!

Voeg vervolgens de erwten, kookroom, flinke snuf zout en peper toe en roer weer om. Verwarm terwijl dit nog even staat te pruttelen op middelhoog vuur de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met vetvrij papier, ook de pannetjes of potjes kunnen worden ingevet met wat olijfolie. Zet het vuur uit en roer de peterselie er voorzichtig door.

Vul de pannetjes/schaaltjes met je heerlijke vulling lekker vól! Bedek vervolgens je pannetjes of schaaltjes met een plakje bladerdeeg en zorg daarbij wel ervoor dat je de randen goed aandrukt, het geeft niet dat het overlapt, dat is juist lekker!

Prik een aantal gaatjes in het midden van je deeg, zodat het stoom weg kan en bestrijk je bladerdeeg met ei/water mengsel, strooi er wat zout en peper op en strooi er wat geraspte kaas over.

Plaats je bakplaat in het midden van de oven ca. 20/25 min. goudbruin!

En dan...... (tromgeroffel)

AANVALLUHHHH



Laat in een comment aub achter wat jullie van deze kleine expansievaatjes vól lekkerheden vonden!


Home made satésaus!

Ow zo lekker vind ik dit, zelfgemaakte satésaus, heerlijk bij de nasi, bami, patat, de mogelijkheide zijn eindeloos hmmm.... Gewoon super lekker!

Bron foto: Albert Heijn


Wat ik nog leuker vind is om dit op een regenachtige zondag (of eigenlijk maakt niet uit wat voor dag) dit met de kinderen te gaan maken!

Super simpel en snel effect zeg maar!

Dit is mijn (en misschien ook die van jullie) manier:


  • 1 ui gesnipperd;
  • 2 teentjes knoflook (geperst);
  • 1 rode peper super fijn gesneden;
  • 4 grote eetlepels échte pindakaas;
  • flink wat ketjap;
  • 2 tl. Sambal;
  • 4 el. citroensap;
  • 2 tl. bruine suiker;
  • 1 tl. djahé (gember);
  • 1 tl. djintan (komijn);
  • 2 tl. ketoembar (koriander)
  • Melk/Kokosmelk naar smaak.
Ui en knoflook glazig bakken, dan de pan van het vuur.

Overige ingrediënten er doorheen doen, (behalve de melk) weer op het vuur zetten en rustig door elkaar roeren.

Dan beetje bij beetje de melk erbij roeren, totdat het de juiste consistentie heeft, ik gebruik meestal kokosmelk en halfvol door elkaar.

Eet smakelijk! Lekker bij de saté of gehaktbal of, of, of...... waar eet jij het mee?





The Ultimate Chili Con Carne

Owwww Yeah!
Met stip op nr. 1 van chili con carne's, staat deze, echt zo vreselijk lekker!
Het schijnt dat Jamie Oliver hem ook op deze manier maakt ;-) maar ik doe hem nét wat anders... (verschil moet er zijn toch?)

Komen jullie proeven?

bron foto: wikipedia
Benodigdheden:


  • 3 Uien;
  • 4 Teentjes knoflook;
  • Olijfolie om in te bakken;
  • 2 tl. Chiliepoeder;
  • 1 Rode Peper;
  • 1 tl. Komijn;
  • 500 gr. H.o.H. gehakt;
  • Zout en Peper;
  • Zongedroogde tomaten;
  • 2 Blikken tomatenstukjes;
  • Klein bakje Tougé;
  • Glas water;
  • Kaneelstokje;
  • 1 Steranijs;
  • 1000 gr. Kidneybonen.
Als eerste de olijfolie met kruiden, ui etc. bakken, gehakt rullen en op smaak brengen met zout en peper.

De zongedroogde tomaatjes fijn snijden en samen met tomaten, water, kaneel en steranijs eventjes laten sudderen. Proef tussendoor of er meer zout en peper bij moet.

Op het laatst de kidneybonen mee laten pruttelen en ook de tougé daarbij doen, nog heel eventjes laten staan en tadaaaaaaa je heerlijke chili con carne zonder pakje staat klaar om geserveerd te worden!!!

Heerlijk met tortilla chips, turks brood en salade! 

Ook lekker, om ipv alleen kidneybonen verschillende bonen te gebruiken, bruine, zwarte en kidney! Variëer er lustig op los, laat weten mocht het een succes zijn!

-Eet smakelijk-

Gnocchi al pomodoro, salsiccia e semi di finocchio!

Wat? Nou gewoon....
Gnocchi met ragù van tomaat, worst en venkelzaad! haha

Bron foto: Nicole Watermann
Ik moet altijd vreselijk lachen als ik mensen Gnocchi hoor uitspreken..

#Gnotsie
#Gnokkie

Wat maak jij ervan? (laat in een comment achter ;-)

Ik heb het allemaal gehoord en er vreselijk om gelachen, maar het is Njokkie zoals je het uitspreekt een echt onder gewaardeerd italiaans verukkelijke pasta!

Bij ons thuis staat de italiaanse keuken echt met stip op nr. 1 en dit receptje maak ik steevast als we Gnocchi eten, super simpel en zó lekker!!!!

Benodigdheden:

  • 6 Saucijsjes met een twist, italiaans gekruid, provenciaalse, pittige, maakt niet uit maar die!;
  • 6 el. Olijfolie;
  • 3 teentjes knoflook;
  • Zout en versgemalen peper;
  • 1 Ui, fijngesnipperd;
  • 1 el. Venkelzaad;
  • 2 Laurierblaadjes;
  • 125 ml. Rode Wijn;
  • 400 gr. Pruimtomaten in blik;
  • 1 Blikje tomatenpuree (liefst de pittige variant);
  • 1 Chilipepertje;
  • 1 Pakje kant-en-klare Gnocchi (in supermarkt vaak vacuum verpakt onder de schappen met italiaanse waren);
  • Versgeraspte Parmezaanse kaas.
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Haal intussen de worst uit het vel en hak het, zodat het uit elkaar valt.

Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoglook met ozut en peper in 2 min. licht goudkleurig. Doe de ui erbij en bak die in een paar minuten glazig. Roer het venkelzaad en de laurierblaadjes erdoor. Doe het vlees in de pan en bak het in 6-7 min. gaar. Roer telkens goed om om het gehakt rul te bakken. Als er veel vet uit het vlees loopt, schuim je dat af, wat vet is overigens niet erg hoor, maar dat is net wat je lekker vindt.

Voeg de wijn toe en laat die een paar minuten inkoken. Roer dan de tomaten en de puree erdoor en laat de ragù 10 min. sudderen. Meestal proef ik dan eventjes of het gebeuren niet zuur is, anders beetje suiker toevoegen.

Kook de Gnocchi in het kokende water, blijf erbij, want zodra ze naar boven komen drijven, zijn ze gaar!!! Dit is meestal al na halve minuut! Laat ze uitlekken en roer ze voorzichtig door de ragù.

Serveer met Parmezaanse Kaas!

-Mangiare-

Cake in een mok!

Lees ik dat goed? Hoor ik jullie denken...
Ja écht! Goed gelezen, we gaan cake uit een mok maken!

Hoe vreselijk leuk? Ik kwam onlangs dit fenomeen, ja zo kun je het wel stellen, tegen op Amerikaanse pinboards en foodblogs, het is daar echt het nieuwe haken van hier! Ik was meteen nieuwsgierig en moest dat uitproberen natuurlijk!

Bron foto: welke.nl

Het leukste vind ik, naast dat het echt in 5 minuten klaar is, dat je eindeloos kunt variëren! Chocolade/Brownie cake, vanille bosbes cake, cake met frambozen you name it!

Hieronder een aantal receptjes welke ik geprobeerd heb, ik ben er onderhand achter dat de formaat beker én je magetron een grote spelbreker in dit "leuks" is, want is je beker te klein dan heb je een ontplofte cake met zielig hoopje beker, is je beker te klein dan lijkt het super zielig zo van ja, het is cake uit een beker, maar dan nét niet! Dan de instellingen van je magnetron.... diepe zucht.... sommige magnetrons zijn niet zo sterk en andere zijn mega mindy sterk, ik raad je dan ook aan om gewoon rustig het 1 en ander te proberen wat voor jou werkt, in den beginne is het misschien even uitzoeken, maar als je dit eenmaal voor jezelf onder de knie hebt dan tover je binnen 5 min. de lekkerste dingen uit je Tronnetje! Ok, genoeg gebabbelt, klink als me moeder (sorry mam) .... Wat heb je nodig, hoeveel en HOE maak je deze goddelijkheden? Let op!

Chocolade Cake uit een mok:


Bron foto: soirree luxure


Je kunt op internet echt super veel chocolade in een mok receptjes vinden, maar deze werkte voor mij, leuker nog in 1x, ik hoop voor jou dus ook... Super gevaarlijk dat dan weer wel, in een handomdraai kun je aan je chocoladeverslaving vanaf nu voldoen!

Benodigdheden:

- 1 Grote mok;
- 4 el. Bloem;
- 4 el. Suiker;
- 2 el. Cacao;
- Snufje zout echt heeeeel klein beetje;
- 1 ei;
- 3 el. Melk;
- 2 el. Zonnebloemolie;
- Vanille naar smaak;

Cake in een mok wordt direct gemaakt in de mok! (Jippie minder afwas)
Stop eerst alle droge ingrediënten bij elkaar in de mok en meng dit met elkaar.
Vervolgens voeg je het ei en de melk bij je droge mengsel en meng je tot je een klontvrije beslagje hebt.
Dan meng je de olie er ook doorheen totdat deze is opgenomen.

Dan nu het leukste en spannendste gedeelte (tromgeroffel)....

Zet je mok met je goddelijke choco mengsel in de magnetron op de hoogste stand. Afhankelijk van je type magnetron duurt het ongeveer 3/4 minuten. Kijk dus als je dit voor het eerst maakt na 3 minuten of het binnenste gedeelte van je cake al droog is, is dat het geval, dan is je cake klaar en kun je aanvallen!

TIP: echt super lekker met een beetje slagroom... Ook een ideetje is om er nootjes doorheen te doen, pecan of walnoten, leef je uit!

Bosbessen of Aardbeien Cake uit een mok!


Bron foto: kirbiecravings


Het recept voor aardbeien is hetzelfde als voor bosbessen alleen ipv de bosbessen....juist...de aardbeien, joh?

- 1 Grote mok;
- 4 el. Bloem;
- 3 el. Suiker;
- ½ tl. Bakpoeder;
- 1 Ei;
- 3 el. Zonnebloemolie;
- 3 el. Melk;
- Handvol ontdooide of verse bosbessen of aardbeien of zoveel je lekker vind.

De droge ingrediënten m.u.v. de vruchten met elkaar mengen, dan de natte ingrediënten m.u.v. de vruchten mengen tot een klontvrij beslagje, gewoon rechtstreeks in de beker/mok. Dan voorzichtig de vruchtjes erdoor spatelen en in ca. 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand bereiden. Check na 2 min. ongeveer of je cakeje al klaar is, hmmmm....Genieten met hoofdletter G!

Nogmaals op internet vind je superveel receptjes over cake in een mok! Mocht jij nou deze receptjes maken of op internet HET recept tegenkomen, deel het gerust hieronder in de comments! Vind ik super leuk!

Ben onwijs benieuwd naar jullie bevindingen van dit gevaarlijke fenomeen! Yum, nooit meer een excuus ik heb niets bij de koffie....tralalalalaaaaa....




Courgette Tomatensoep a la Gordon Ramsay met twist van Veroon!

Dit is zo'n ontzettend lekker soepje, echt heerlijk anders maar toch vertrouwd!
Een super aanrader dit soepje van Gordon Ramsay en beetje mij ;-)

Bij ons thuis staat dit met enige regelmaat op tafel, gewoon omdat het wat anders is als groentesoep en tomatensoep en de kinderen het ook heerlijk vinden! Ik zeg dat is een win-win situatie, want het zit vol verse ingrediënten en niets uit een pakje! Hoe heerlijk... Hoe maak je dit lekkers?

Bron foto: lekkertafelen
Benodigdheden:
- 1kg. Trostomaten (ca. 12 stuks);
- 1kg. Courgettes (groot en klein);
- Olijfolie;
- Blaadjes verse Tijm;
- 3 tenen Knoflook in dunne plakjes;
- Halve rode verse peper met zaadjes;
- 2 tl. Fijne kristalsuiker;
- Zeezout en zwarte peper op smaak;
- Handvol basilicum blaadjes (grof gehakt);
- 300 ml. Kippenbouillon;
- 1-2 tl. Balsamico-azijn van goede kwaliteit (het heet niet voor niets het "zwarte goud");




*Verwarm de oven voor op 200°C;
*Snijd de tomaten doormidden en leg ze met de zijkant naar boven op een bakplaat;
*Schil de courgettes, snijd ze doormidden en verwijder de zaadlijsten;
*Snij de courgette in blokjes van ca. 1,5 cm. en spreid ze uit op een andere bakplaat;
*Besprenkel de tomaten en courgette royaal met olijfolie;
*Strooi vervolgens de Tijm, knoflook, suiker, zout en peper erover;
*Schep de blokijes courgette om, zodat ze goed bedekt zijn;
*Rooster de groente 30-40 min. tot ze zacht en enigszins gekaramelliseerd zijn, schep de courgette halverwege even om;

*Pureer de geroosterde groenten, blaadjes basilicum, halve peper en hete bouillon in een blender, voeg ook het groentevocht toe!
*Blend het geheel evt. in 2x;
* Voor een zeer glad resultaat zeef de soep;

*Warm de soep zachtjes door in een pan, proef en voeg evt. wat zout en peper en balsamico-azijn naar smaak toe;
*Besprenkel voor het opdienen nog wat olijfolie over de soep! Hmmmm....

Bron foto: boodschappen.nl



-Eet Smakelijk-

Ovenpasta met oude kaas...

Dit receptje kreeg ik een poosje terug van mijn lieve buurvrouw Suus, toen ik het de eerste keer maakte waren we hier in huis meteen om! Whaaaa, wat was dit lekker zeg, maar het miste nog wel een beetje "mij" dat houd meestal in een pepertje erin en flink wat knoflook ;-)

Bron foto: Luckyjo
Benodigdheden:

- Zakje tortellini ai Formaggi (koken in zout of lekkerder in een bouillonblokje);
- 2 Uien;
- 2 Rode Paprika's;
- 600 gr. Verse Spinazie (even in een koekenpan met wat olijfolie laten slinken en in stukjes snijden en aan de kant zetten voor nu);
- 3 teentjes knoflook;
- Zout en Peper;
- 1 chilipeper mét zaadjes (als je niet van pittig houd dan zonder de zaadjes);
- Nootmuskaat;
- Oude kaas;
- Klontje boter.

Bron foto: Gustidiitalia


*Verwarm de oven voor op 200°C;
*Kook de pasta gaar;
*Ui aanbakken in olijfolie;
*Paprika in blokjes daarbij samen met knoflook, pepertje, zout naar smaak en wat peper uit de molen of busje;
*De gekookte pasta door dit mengsel doen en voorzichtig omroeren;
*Vervolgens de in stukjes gesneden en gegaarde spinazie erdoor en in een ingevette ovenschaal doen.
*Kaas en nootmuskaat erover heen strooien en een blokje boter er over brokkelen;
*Dan in de oven tot de kaas naar wens is gesmolten!

Eet Smakelijk!!!

Pizza Bites!

(WARNING: echt TE lekker!)

Dit receptje kan gewoonweg niet ontbreken op mijn blog!



Deze bolletjes zijn echt zó vreselijk lekker! Bij de borrel of als heerlijke lunch! Ik zeg DOEN!

Wat heb je nodig?

Deeg:

- 420 gr. Bloem;
- 2 tl. Zout;
- 1 tl. Suiker;
- 2 el. Olijfolie (om in te bakken);
- 320 ml. lauw-warm water;
- 1 zakje gist:

Voor de vulling:

- 2 Bollen Mozzarella;
- 1 voorgesneden pakje Pepersalami (ik heb altijd die van de Albert Heijn);

Voor de topping:

- Italiaanse gedroogde kruiden;
- Olijfolie (om in te bakken).

Meng dit alles te samen tot een grote bal deeg en laat dit in een ingevette schaal minstens 1 uur rijzen! Ikzelf mix alles in de broodbakmachine, kijk in de handleiding van je machine welke instelling je daarvoor moet gebruiken.

Verwarm de oven voor op 220°C

* Rol het deeg uit tot een groot oppervlak gebruik evt. bloem om het plakken tegen te gaan dit is niet erg het is nogal een sticky deegje!
* Verdeel het deeg in 24 stukjes, dit hoeft niet super netjes en allemaal in vierkantjes de bedoeling is dat ze groot genoeg zijn om een blokje mozzarella  te kunnen bedekken;
* Verdeel de bollen mozzarella in 24 stukjes en de salami ook;
* Leg op elk stukje deeg een blokje mozzarella en een half plakje pepersalami;
*Maak balletjes van het stukje deeg met mozzarella en pepersalami en leg dit op een ingevet bakblik of ovenschaal;
* Bestrijk je bolletjes met olijfolie en besprenkel dit met italiaanse kruiden;
* Bak in ca. 20 minuten of totdat ze goudbruin zijn!

Eet smakelijk!