woensdag 18 september 2013

Hartige muffins met spinazie en ricotta!

Deze ove(n)rheerlijke hartige muffins recept, moest ik gewoon met jullie delen!

Jeetje wat zijn deze lekker zeg! Koud als borrelhap(je) of bij het warm eten met bijv. oven frites, of ovenkroketjes en een stukje vlees! Echt een aanrader!



Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

-1 el. Olijfolie;
-150 gr. Jonge bladspinazie;
-400 gr. Ricotta;
-100 gr. Feta (verkruimeld);
-50 gr. Parmezaanse Kaas (geraspt);
-8 Eieren (losgeklopt);
-4 Lente uitjes (fijngesneden);
-1 Chilipepertje zonder zaadjes;
-1 tl. Oregano;
-1 tl. Paprikapoeder;

-Muffinvorm voor 12 stuks en als je het leuk vind cupcake papiertjes.

Vervolgens...

1. Verwarm je de oven voor op 180°C. Vet je de holtes van de muffintray in maar wanneer je papiertjes om je muffin wilt hoeft dat natuurlijk niet, doe dan 12 cupcake papiertjes in de tray.
2. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, roerbak je de spinazie totdat deze
is geslonken. Wanneer de spinazie volledig is geslonken zet je het vuur uit en de pan eventjes aan de kant.
3. Meng de ricotta, de feta, de Parmezaanse kaas en de eieren in een grote kom los tot een egale massa, voeg de lente ui, chilipepertje, paprikapoeder en de oregano toe en breng op smaak met wat peper en zout.
4. Haal de spinazie uit de koekenpan en snijd deze fijn op een snijplank, voeg vervolgens toe aan je mengsel met ricotta, ei etc.
5. Verdeel de massa over de muffintray met bijv. een ijsschep dat vind ik zelf makkelijk maar met een lepel kan ook!
6. Zet de muffintray ca. 20 min. in de oven tot de muffins goudbruin en gaar zijn, de tijden verschillen per oven, ik heb de laatste keer 35 min. aangehouden omdat ik de mengsel van tevoren had bereid en het een uurtje in de koelkast had gestaan! Check dit dus even.

Ik zou zeggen ben benieuwd naar jullie bevindingen, laat gerust commentaar achter of deel het recept!

Eet Smakelijk, liefs Veroon

maandag 16 september 2013

Muesli Repen

Omdat ik er zó ontzettend veel vragen over krijg, hierbij het recept van zelfgemaakte muesli-repen!
Super simpel, in een handomdraai de lekkerste muesli reepjes voor mee naar school of onderweg...

Bron foto: butterbaking


Ingrediënten:

-2 el. gewone keukenstroop;
-3 el. ahorn siroop (in de supermarkt vaak bij de reform artikelen te vinden);
-30 gr. rietsuiker;
-mespunt kaneel;
-60 gr. boter;
-250 gr. lekkere cruesli/muesli met bijv. gedroogd fruit;
-50 gr. sultana's;

-bakblik + bakpapier.

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakeblik met bakpapier.
2. Schep de suiker, stroop, kaneel en boter in een pannetje en verwarm tot het is gesmolten.
3. Meng de cruesli/muesli en de sultana's erdoor en schep dit vervolgens in het cakeblik, druk het geheel stevig aan met de bolle kant van een eetlepel.
4. Bak in ca. 20-25 minuten tot het heerlijk ruikt, licht gebruind is en hard is geworden.
5. Haal uit de oven en laat zeker wel 20 min. staan tot het volledig is afgekoeld (als je het kunt weerstaan).
6. Haal de muesli/cruesli beslag/deeg/gebeuren voorzichtig uit het bakpapier en snijd met een kartelmes in repen! Verpak ze leuk in bakpapier met lint of touw of "gewoon" in zilverfolie!

Bron foto: sweetpeaskitchen

Ik verkondigde al dat ze heerlijk voor onderweg zijn of mee naar school, maar ze zijn ook niet te versmaden bij een kop thee of tijdens een heerlijk lang ontbijtje op bed bijvoorbeeld!

Eet smakelijk!!!

Cinnamon Rolls!!!

Het eerste recept op mijn site, dat moest zonder meer iets bijzonders zijn! (althans van mijzelf) iets feestelijks en speciaals iets ongewoons én bijzonder! Cinnamon Rolls!!! Bij ons in huis is het een gigantische hit, zoet en zacht, echt de meest ongelooflijk lekkere geur van de wereld en iedereen vind het lekker! Het is even een werkje, ipv 1,2,3 cake uit een pakje, moet je zelf aan de slag, maar dan heb je ook wat! (een ontzettend lekker geurende huis waar geen geurkaas tegenop kan!) echt een bol verwennerij!

Bron foto: Thumblr.

De meeste recepten over het maken van Cinnamon Rolls zijn in het Engels, het is immers ook een echte Amerikaanse/Engelse traktatie/hit! Op "onze" zoektocht naar het lekkerste recept ik gebruik "onze" omdat mijn echtgenoot en ik beiden op zoek zijn gegaan naar de perfecte balans in het recept niet te zoet maar wel rijk, niet te groot en niet te klein, gangbare ingrediënten etc! Hebben we de meest uiteenlopende cinnamon roll recepten geprobeerd, vaak erg zoet en overdreven, maar, met wat aanpassingen her en der is dit ons ultieme Cinnamon Roll recept geworden....

Ingrediënten voor 12 stuks:

Voor het deeg:
-250 ml. lauw-warme melk (45°C);
-2 middelgrote eieren, op kamertemperatuur;
-75 gr. zonnebloem olie (blijven ze langer vers en smeuïg maar roomboter kan ook);
-600 gr. bloem;
-1 tl. zout;
-100 gr. basterdsuiker (wit);
-2,5 tl. snelgist of 1 zakje snelgist.

Voor de vulling: 
-175 gr. Bruine Basterdsuiker;
-2,5 el. kaneelpoeder;
-50 gr. gesmolten roomboter.

Voor het glazuur:
-100 gr. zachte roomkaas op kamertemperatuur;
-50 gr. zachte roomboter;
-200 gr. poedersuiker;
-½ tl. vanille-extract.

Bron: Thumblr.



Bereidingswijze:

1. * Doe de ingrediënten voor het deeg in de bak van de broodbakmachine, in de volgorde die de handleiding aangeeft. Meestal eerst bloem, dan de natte ingrediënten, suiker aan een kant samen met het gist en de zout aan de andere kant. Selecteer de deeg optie en druk op start.

2. Zodra het deeg 2x zo groot is geworden, leg je het op een met bloem bestoven schoon werkblad en laat je het ca. 10 minuten rusten. Meng in een klein kommetje de bruine suiker en kaneel voor de vulling door elkaar .

3. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ca. 40x50cm. Smeer het vervolgens in met de gesmolten boter en bestrooi gelijkmatig met je zojuist gecreëerde suiker/kaneelmengsel. Rol het deeg op en maak er 12 gelijke stukken van. Leg de stukken op een bakplaat met bakpapier of een ingevette bakplaat of schaal. Dek dit vervolgens af met een schone keukendoek en laat het nog even 30 minuten rijzen totdat het in volume verdubbeld is. Ik zet de bakplaat meestal in de magnetron/combi-oven, natuurlijk niet AAN! Wanneer de buns in formaat verdubbeld zijn, haal je de plaat uit de oven en verwarm je de oven voor op 200°C/Gasoven stand 6.

4. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven totdat ze een mooi lichtbruin kleurtje hebben, ca. 15 minuten. Geniet van de heerlijke geur en ondertussen klop je de roomkaas, boter, poedersuiker en vanille-extract door elkaar. Smeer dit mengsel over de broodjes voor je ze (het liefst warm en net uit de oven) serveert!

*Als je geen broodbakmachine hebt, kun je het volgende doen: Los het gist op in de warme melk in een grote kom. Mix de suiker, boter, zout en eieren erdoor. Voeg bloem toe en mix goed door elkaar. Kneed het deeg met je handen (bestrooid met bloem) tot een grote samenhangende bal. Leg deze in een kom en laat dit op een warme plek in ongeveer 1 uur rijzen, tot het in volume is verdubbeld. Volg dan het recept verder vanaf stap 3.



Bron foto: Thumblr.

Eet smakelijk! Ze zijn echt verrukkelijk! Echt het proberen waard! Laat je weten wat je van het recept vond? Super ben onwijs benieuwd!

woensdag 11 september 2013

Welkom!!!

Welkom allemaal, op mijn eigen blog!

 Whaaa hoe leuk vinden jullie dat?

Ik vind het zo onwijs gaaf, in dit berichtje, wil ik jullie graag wat meer vertellen over wat jullie hier in de toekomst zoal kunnen terug gaan vinden...

Natuurlijk recepten! Maar ook reviews van kookboeken, foto's vol inspiratie, trends op keukengebied, kortom eten gerelateerde zaken!

Ik hoop jullie hier vaker terug te zien en om het jullie makkelijker te maken, is het ook mogelijk om abonnee te worden! Oh ja? JA! Zodra ik dan iets nieuws post of plaats, krijgen jullie daar automatisch bericht over! Handig of handig? Dus word gauw follower!

Ook vind ik het ontzettend leuk om feedback van jullie te krijgen, dus schroom niet om reacties te posten of anders contact met mij op te nemen, mailen mag áltijd! Ook leuk als je iets tegenkomt, waarvan je denkt hey, dat is net wat voor Miss Baksel uhhh Veroon... Gewoon opsturen of linkje sturen vind ik ontzettend leuk! Wie weet krijgt het een plaatsje hier op de site!

Bedankt voor jullie bezoekje en neem maar eens rustig een kijkje, nog nét niet in mijn keuken maar wel op mijn blog!

 Liefs Veroon