donderdag 10 oktober 2013

Pasta al forno!

Al geruime tijd ben ik groot fan van 24 kitchen! Héérlijke tv vind ik dat, letterlijk!

Mijn favoriete keuken is zoals jullie weten, Italiaans, dus Giovanni Caminita en Roberta Pagnier, hebben bij voorkeur al een streepje voor, maar ook Rudolph vind ik zo fantastisch om naar te kijken/luisteren, helemaal leuk.

Alweer een jaar geleden denk ik onderhand, had Giovanni een receptje en die moest ik gewoon maken! Deze "Pasta al forno" een soort lasagne, maar ipv lasagne bladen gewoon met PASTA, in dit geval penne rigate! Gewoonweg héérlijk, maar inmiddels heeft het wel de nodige aanpassingen gekregen, zodat wij hem hier in huis het lekkerst vinden.

Bron foto: fooditalian
Benodigdheden:


  • 1 Ui gesnipperd;
  • 2 Teentjes knoflook fijn gesneden;
  • 1 Chilipepertje fijn gesneden mét pitjes!
  • 1 Wortel in blokjes;
  • 6 Blaadjes basilicum;
  • 8 Takjes selderij;
  • Olijfolie;
  • 500 gr. H.o.H gehakt;
  • 300 ml. Groentebouillon;
  • 3 tl. Tomatenpuree;
  • 1 Blik gepelde tomaten;
  • 700 gr. Tomatensaus;
  • 150 gr. Doperwtjes uit de vriezer;
  • Peper;
  • Nootmuskaat;
  • 1 Courgette;
  • 700 gr. Penne Rigate;
  • 50 gr. Vers geraspte Parmezaanse kaas;
  • 100 ml. Bechamelsaus;
  • 50 gr. Paneermeel;
  • 2 Bollen mozzarella;
  • 2 Eieren.
  1. Snijd de courgette in plakjes en bak deze om en om in een koekenpan zodat ze een mooi grill laagje krijgen in wat olijfolie, laat vervolgens uitlekken op een stukje keukenpapier en laat even met rust.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C 
  3. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd je chilipepertje. Schil en snijd de wortel in blokjes. 
  4. Maal de ui, knoflook, selderij, een vierde van de wortel en de basilicum in de keukenmachine fijn. 
  5. Verhit olie in een pan en fruit de gemalen ingrediënten. Voeg het gehakt toe en bak tot het gehakt rul is. 
  6. Blus af met de bouillon en roer de resterende wortel en de tomatenpuree erdoor. 
  7. Schenk de gepelde tomaten en de tomatensaus erbij en voeg de erwten toe. Kook de saus op laag vuur circa 30 minuten en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. 
  8. Kook de pasta in water met zout circa 5 minuten. Giet de pasta af en meng er enkele lepels saus, Parmezaanse kaas en bechamelsaus door. 
  9. Vet een ovenschaal in met boter en bestrooi met de helft van het paneermeel. 
  10. Verdeel saus over de bodem van de ovenschaal en verdeel er een laagje pasta, courgette, mozzarella, saus en pasta over. 
  11. Bestrooi met paneermeel en bestrijk met ei. Zelf rasp ik er dan nog altijd wat parmezaanse kaas overheen.
  12. Bak de pasta in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
- Bon Appetito-

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen