donderdag 3 oktober 2013

Maispannenkoekjes met spinazievulling...

Dit is zo'n simpel maar lekker receptje!

In een handomdraai iets lekkers en verantwoord op tafel... Heerlijk als lunch! Of in kleine stukjes bij de verjaardagsborrel!

Bron foto: Allerhande

Ingrediënten voor 8 stuks:

  • 150 gr. bloem;
  • 2 eieren;
  • 300 ml. melk;
  • 1 bakje cherrytomaatjes (250 gr.);
  • 1 blikje mais (300 gr.);
  • 1 el. tijmblaadjes;
  • 1 pak spinazie à la crème (450 gr.);
  • 6 el. Gran Fruttato (fles 500 ml. Monini);
  • 100 gr. gemalen kaas;
  • keukenmachine.
  1. Beslag kloppen van bloem, eieren melk en snuf zout. Cherrytomaten halveren.
  2. Mais uit laten lekken en in hakmolen of keukenmachine grof malen. Samen met tijm door het beslag mengen.
  3. In twee koekenpannen olijfolie verhitten en per keer 2 pannenkoekjes bakken tot 8 stuks in totaal.
  4. Intussen spinazie verwarmen.
  5. Een helft van pannenkoekjes met spinazie bedekken en bestrooien met kaas. Pannenkoek dubbelklappen en indien nodig nog even opwarmen in pan.
  6. Tomaat op smaak brengen met zout peper en olijfolie en serveren bij je pannenkoekjes!
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten