dinsdag 8 oktober 2013

Mac and Cheese

Dit ultieme comfort food receptje moet ik gewoon met jullie delen...

Zo heerlijk voor de aankomende (koude?) wintermaanden, gewoon heerlijk als je lichaam schreeuwt om calorieën en je wel Mac wilt eten maar niet bij de Mac, als in Macaroni ipv Big Mac, volgen jullie me nog?

Anyway ik dwaal af, Mac and Cheese, kijk dit dan....woaaaaaahhh toch té lekker? (als je het mij vraagt)

Bron foto: google afbeeldingen
Een hap van deze pasta en je hele dag is fantastisch!

Benodigdheden:


  • 500 gr. Gedroogde macaroni naar keuze;
  • 500 ml. Melk (ik gebruik altijd halfvol want dat heb ik standaard in huis);
  • 2 el. Bloem;
  • 175 gr. Geraspte kaas (cheddar is het góddelijkst het yummiest maar belegen doet het ook goed);
  • 1 Chilipepertje zonder pitjes;
  • 1 Rode paprika in blokjes;
  • 1 Ui fijngesneden;
  • 500 gr. H.o.H. gehakt;
  • Zout;
  • Zwarte of witte peper;
  • Paneermeel;
  • Parmezaanse kaas (liefst vers geraspt) lekkere Parmigiano Reggiano;
  1. Verwarm je oven voor op 200°C en vet je allermooiste ovenschaal in (het serveren moet ook een cadeautje voor het oog zijn toch?) met bijv. wat olijfolie om in te bakken;
  2. In een koekenpannetje rul je het gehakt, fruit je het ui, voeg je paprika en pepertje toe en laat dit op zacht vuur eventjes staan voor nu.
  3. Kook de pasta volgens instructies op de verpakking beetgaar in water met wat zout, ondertussen meng je de melk en bloem in een steelpannetje op middelhoog vuur tot de massa begint in te dikken;
  4. Giet de pasta wanneer deze klaar is af en laat eventjes voor nu staan in de pan;
  5. Haal de saus van het uur en voeg je 175 gr. geraspte kaas toe en roer dit tot een glad geheel, breng op smaak met zout en peper;
  6. Roer de saus samen met je gehaktmengsel door de beetgare pasta en schep in je ovenschaal. 
  7. Strooi vervolgens paneermeel en verse parmezaanse kaas eroverheen, dit zorgt voor een overheerlijke korst!
  8. Bak gedurende 25/30 minuten in het midden van de oven. Wanneer je kleine schaaltjes op kleine pannetjes gebruikt ca. 20 minuten. Haal uit de oven en probeer jezelf te beheersen zo'n 10 minuten voor je je hemelse gerecht gaat serveren!
-Eet Smakelijk- 

Eerlijk mensen, dit moeten jullie maken/proberen/proeven..... NU!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen