donderdag 3 oktober 2013

Kip in een pannetje!

Ow mensen, even een momentje....

Bron foto: Savory Simple


Er zijn niet vaak receptjes die zó ontzettend lekker zijn, dat je ze het liefst de volgende dag weer zou willen eten, nou mensen zoek niet verder, dit is er 1 van!

Echt waar, jeetje wat was dit vreselijk lekker zeg, echt....dit moeten jullie proberen!

Kennen jullie deze kleine pannetjes?

Bron foto: Mrs. Busy
Ik zag ze bij de Xenos al een geruime tijd, maar kon steeds de verleiding weerstaan, tot vandaag, toen waren ze 3+1 gratis, dat was als het ware een "offer i couldn't refuse" en hup ze belanden in mijn mandje!

Ik vind ze zo schattig, mijn kinderen waren het ook met deze mening eens en al vlug werd er besloten om daar vanavond wat uit te eten, toen kwam de vraag wat? Wat gaan we uit deze pannetjes eten?

Op internet leverde mijn speurtocht met name toetjes op zoals crème karamel, en frambozen crumble, ook de meest lekkere soep en risotto met saffraan, kwamen in mijn speurtocht voor, hmmmm... Maar uiteindelijk is het "chicken in a pot" geworden, vrij vertaald kip in een pannetje (letterlijk) een heus amerikaans traditioneel gerecht!

Ik kon dit recept helemaal niet en het is echt, zó vreselijk lekker, de kinderen (ook de kleintjes) vonden het héérlijk! De pannetjes gingen schoon leeg! hahaha

Dit moeten jullie gewoon proberen, natuurlijk kun je ipv deze pannetjes ook schaaltjes of soepkommen of andere schaaltjes zoals soufflébakjes gebruiken, leef je uit!

Ok, hoe maak je dit hemels recept?

Bron foto: Bakerunlive
Ingrediënten voor 8 pannetjes:


  • Pakje bladerdeeg uit de vriezer;
  • 2 Flinke wortels/peen in stukjes gesneden;
  • 2 stengels Bleekselderij in stukjes;
  • 1 Grote ui;
  • 2 Sjalotjes;
  • 1 Rode peper met zaadjes;
  • 1 teentje knoflook in stukjes gesneden;
  • 3 kipfilets in blokjes;
  • 1 Rode paprika in blokjes;
  • 4 plakjes gerookt spek in reepjes;
  • 800 ml. kokend water met 1 kippenbouillonblokje erin;
  • 1 royale beker bevroren doperwtjes;
  • 80 gr. Roomboter;
  • 80 gr. Bloem;
  • 1 pakje Culinaire kookroom 200 ml.;
  • Geraspte kaas;
  • Zout en Peper naar smaak;
  • Verse Peterselie 3 stengels fijngehakt zonder stengels;
  • Gedroogd Tijm 1½ tl.
  • 1 Ei losgeklopt met 1 tl. water voor het bestrijken van bladerdeeg.
Los in een maatbeker een bouillonblokje op in het kokende water en zet dit even apart.

In een grote pan verhit je wat olijfolie en bak je de knoflook, chilipeper, sjalotjes en ui glazig, voeg vervolgens de wortel, bleekselderij, paprika en kipfilet blokjes toe en de reepjes spek, op middelhoog vuur laat je dit ca. 5 min. staan of totdat de groenten wat kleur beginnen te krijgen. 

Voeg de boter toe en wacht totdat dit is gesmolten, dan voeg je de meel toe en roert/bakt dit eventjes minstens 1 minuut aan, anders is de meel niet gaar en is je roux niet lekker! Flink roeren dus!!! Dan voeg je voorzichtig je bouillon toe en roert dit weer even om en laat dit eventjes staan pruttelen. Doe nu de Tijm er ook bij!

Voeg vervolgens de erwten, kookroom, flinke snuf zout en peper toe en roer weer om. Verwarm terwijl dit nog even staat te pruttelen op middelhoog vuur de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met vetvrij papier, ook de pannetjes of potjes kunnen worden ingevet met wat olijfolie. Zet het vuur uit en roer de peterselie er voorzichtig door.

Vul de pannetjes/schaaltjes met je heerlijke vulling lekker vól! Bedek vervolgens je pannetjes of schaaltjes met een plakje bladerdeeg en zorg daarbij wel ervoor dat je de randen goed aandrukt, het geeft niet dat het overlapt, dat is juist lekker!

Prik een aantal gaatjes in het midden van je deeg, zodat het stoom weg kan en bestrijk je bladerdeeg met ei/water mengsel, strooi er wat zout en peper op en strooi er wat geraspte kaas over.

Plaats je bakplaat in het midden van de oven ca. 20/25 min. goudbruin!

En dan...... (tromgeroffel)

AANVALLUHHHH



Laat in een comment aub achter wat jullie van deze kleine expansievaatjes vól lekkerheden vonden!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen