donderdag 17 oktober 2013

English Mc. Muffin!

Jaja jullie lezen het goed, dé broodjes die bij de Egg Mac Muffin zitten, bij de welbekende M keten!
Ik moest dit gewoon zelf kunnen maken en na wat speurwerk en uitproberen is het gelukt, héérlijk, zeker een aanrader!

I'm loving it ♥

Bron foto: Chefmommy
Kun je dit broodje écht zelf maken? Ohhhhjaaa! En ik kan jullie verklappen......zelfgemaakt is het nóg lekkerder!

Benodigdheden:


  • 475 ml Volle melk;
  • 600 gr. Bloem;
  • 1 ei;
  • 4 el. Roomboter (ongezouten) gesmolten;
  • 2½ el. Suiker;
  • 1½ tl. Zout;
  • 1 tl. Baking Soda;
  • 1 zakje Gist + 1 tl. suiker om het gist mee te activeren;
  • Handvol polenta of maismeel.
  1. Strooi het gist + suiker in de melk en laat eventjes staan zodat het gist ge-activeerd word.
  2. In een keukenmachine maak een deegje van het meel, suiker, ei, boter, zout, baking soda en melk mengsel.
  3. Laat in een licht ingevette schaal (of anders) afgedekt het (plakkerige) deegje minstens 2 uur rusten!
  4. Op je werkblad bestrooid met wat bloem, je bol deeg nog even licht doorkneden zo'n 3 minuten en in 22 stukjes verdelen.
  5. Maak van elk deegdeeltje een bol en druk hem plat op een bakplaat met bakpapier en paneer beide kanten met polenta.
  6. Dek de bakplaten af met een schoon keukendoek en laat nog 1 uur rijzen.
  7. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  8. In een koekenpan zónder vet of wat dan ook, geef je de muffins een mooi kleurtje aan beide kanten, doe dit voorzichtig met een spatel, druk vooral de luchtigheid er niet uit. Na het geven van een kleurtje terug op de bakplaat en dan 10 minuten in de oven.
  9. TADAAAA heerlijke Mc Muffins uit eigen keuken!
Tip snij de bolletjes NIET open maar steek ze open dmv een vork helemaal rondom te gaan, anders verlies je je luchtigheid!

Ook heerlijk geroosterd in de toaster met jam of honing!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen