donderdag 3 oktober 2013

Courgette Tomatensoep a la Gordon Ramsay met twist van Veroon!

Dit is zo'n ontzettend lekker soepje, echt heerlijk anders maar toch vertrouwd!
Een super aanrader dit soepje van Gordon Ramsay en beetje mij ;-)

Bij ons thuis staat dit met enige regelmaat op tafel, gewoon omdat het wat anders is als groentesoep en tomatensoep en de kinderen het ook heerlijk vinden! Ik zeg dat is een win-win situatie, want het zit vol verse ingredi├źnten en niets uit een pakje! Hoe heerlijk... Hoe maak je dit lekkers?

Bron foto: lekkertafelen
Benodigdheden:
- 1kg. Trostomaten (ca. 12 stuks);
- 1kg. Courgettes (groot en klein);
- Olijfolie;
- Blaadjes verse Tijm;
- 3 tenen Knoflook in dunne plakjes;
- Halve rode verse peper met zaadjes;
- 2 tl. Fijne kristalsuiker;
- Zeezout en zwarte peper op smaak;
- Handvol basilicum blaadjes (grof gehakt);
- 300 ml. Kippenbouillon;
- 1-2 tl. Balsamico-azijn van goede kwaliteit (het heet niet voor niets het "zwarte goud");




*Verwarm de oven voor op 200°C;
*Snijd de tomaten doormidden en leg ze met de zijkant naar boven op een bakplaat;
*Schil de courgettes, snijd ze doormidden en verwijder de zaadlijsten;
*Snij de courgette in blokjes van ca. 1,5 cm. en spreid ze uit op een andere bakplaat;
*Besprenkel de tomaten en courgette royaal met olijfolie;
*Strooi vervolgens de Tijm, knoflook, suiker, zout en peper erover;
*Schep de blokijes courgette om, zodat ze goed bedekt zijn;
*Rooster de groente 30-40 min. tot ze zacht en enigszins gekaramelliseerd zijn, schep de courgette halverwege even om;

*Pureer de geroosterde groenten, blaadjes basilicum, halve peper en hete bouillon in een blender, voeg ook het groentevocht toe!
*Blend het geheel evt. in 2x;
* Voor een zeer glad resultaat zeef de soep;

*Warm de soep zachtjes door in een pan, proef en voeg evt. wat zout en peper en balsamico-azijn naar smaak toe;
*Besprenkel voor het opdienen nog wat olijfolie over de soep! Hmmmm....

Bron foto: boodschappen.nl



-Eet Smakelijk-

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen